Vissersclub Neptunus - foto's 2021

De Neptunus kalender

U kan de foto's gebruiken als kalender op de achtergrond van uw computer.

Zondag 17 oktober, ankervissen met meerdere bootjes uit Breskens

Met 21 vissers trokken we naar Breskens. Verdeeld over 6 bootjes (Angel, Discovery, Jean-Henri, Jeti, Mango, Yveda) vaarden we naar onze visplek. Op de eerste visplaats vingen we vooral kleinere vis. Omdat de weersomstandigheden ook niet ideaal bleken, gingen een aantal bootjes naar een andere visplaats. Hier werd er iets minder gevangen, maar wel grotere vissen. Naast de gebruikelijke schar en wijting, werden er ook een paar tongen en zelfs een haaitje gevangen. Op het einde van de dag had iedereen wel voldoende vis. Rond 16 uur waren de bootjes terug binnen in de haven. De meeste vissers gingen nog snel een frietje of een gevangen vis eten. Rond 17 uur ving de terugreis aan.

Foto's

Zondag 1 augustus, makreelvissen met ZeeArend 1 & ZeeArend 3

Tot een week geleden was de makreelvangst nog zeer goed. Helaas was er in de laatse week een storm. De dag voordien was er nog een golfhoogte van meer dan 2 meter. Hierdoor zat de vis zeer verspreid en waren er geen meeuwen te vinden. De hele dag geen meeuwen gezien ... tot bij de terugvaart dicht bij de kust. Hierdoor was de vangst niet zoals gehoopt, maar iedereen had toch vis. Het weer viel ook goed mee, dus iedereen genoot van het zonnetje ondanks de mindere vangst. Maar het had veel slechter kunnen zijn zoals we hoorden van een schipper van een andere rederij. Al bij al toch nog een goed gevoel bij deze vistrip, zeker omdat de vorige vistrip van de club één jaar geleden was.

Na afloop ging 2/3 van de vissers nog binnen in ons nieuw lokaal "De Schakel" voor een drankje maar ook om nog een frietje te eten.

Foto's

Foto's van vistrips van onze leden
(niet door de vissersclub ingericht)