Vissersclub Neptunus - foto's 2022

De Neptunus kalender

U kan de foto's gebruiken als kalender op de achtergrond van uw computer.

j
december

Zaterdag 23 juli, makreelvissen met ZeeArend 1 & ZeeArend 3

Om 5 uur kwam Willy ons met de nieuwste aanwinst van Meret Cars oppikken aan ons lokaal. Een nieuwe bus met nog maar slechts 1 reis op de teller. We waren met 23 vissers en iemand die mee kwam om te filmen. In de haven van Neeltje Jans werden we opgewacht door de schippers Freddy en Jordy. Om 7.40 uur lagen we al in de Sluis van Neeltje Jans en iets later vaarden we naar de eerste visplek. Hier zat duidelijk geen vis, dus vaarden we verder weg. We hadden een mooie dag op zee met bijna geen wind. Ook de temperatuur was goed, niet al te warm. Er werd goed makreel gevangen op de ZeeArend 1. Niet top, maar toch goed. Op de ZeeArend 3 waren de vangsten minder ten opzichte van de ZeeArend 1. Misschien zaten de beste vissers op de ZeeArend 1 ??

Foto's

Zaterdag 14 mei, ankervissen met meerdere bootjes uit Breskens

Met 17 vissers trokken we naar Breskens. Door andere verplichtingen konden een 5-tal vissers die normaal altijd meegaan, er deze keer niet bij zijn. Verdeeld over 5 bootjes (Discovery, Jean-Henri, Jeti, M&M en Odyssee) vertrokken we naar onze visplek. De vangst was vooral schar.Bij terugkeer wilden de meesten in Breskens nog een gebakken vis gaan eten, maar de winkel was een weekje in verlof. Dus wachten tot terugkeer in ons lokaal voor een drankje, een friet of hamburger ...

Foto's

Zaterdag 23 april, ankervissen met ZeeArend 1 & ZeeArend 3

We hadden beide boten van de ZeeArend afgehuurd volgens een all-in formule. Er was 's morgens bij sommige vissers nog wat twijfel over het weer. Er stond weliswaar redelijk wat wind, maar aangezien de wind uit het oosten kwam, zou het volgens de schipper wel meevallen met de golven. En de schipper had gelijk. Onze vissers wisten ook te appreciŽren dat we mochten opstappen aan de steiger in de haven in plaats van aan de sluis. In de haven kregen we alvast koffie. Nog eventjes de sluis passeren en dan richting onze visstek bij de kust van Zoutelande. We vingen vooral schar, af en toe een wijting. Maar er werd ook een haaitje en een zeebaars gevangen. Iets voor de middag werd er een kom kippensoep met een broodje geserveerd. En later kwam er dan nog een broodje rookworst. Ook werden er een drietal drankjes geserveerd.

Foto's

Foto's van vistrips van onze leden
(niet door de vissersclub ingericht)