Vissersclub Neptunus - vissen op zee (kustvissen, wrakvissen, makreelvissen, ...)

Wij melden het overlijden van José van der Steen, vrouw van Jacques Ritico (voormalig viswinkel in Breskens en clublid en sponsor)


Overleden op 26 november 2021

Overlijdensbericht

onze
sponsors

INSCHRIJVEN

 

Aanmelding nieuw lid 

Nieuws / Meldingen van onze collega's, sponsors, leden, ... :
foto's volgen nog

Zaterdag 20 november, ankervissen met ZeeArend 1 & ZeeArend 3

We hadden beide boten van de ZeeArend afgehuurd volgens een all-in formule. In de sluis kregen we al een kop koffie met een koek en dan vaarden we richting onze eerste visstek. Er kwam wel veel vis boven, maar helaas waren de meesten onder de maat. Dus werd er naar een andere visstek gevaren. Hier zaten minder vissen, maar de meesten waren wel aan de maat. Iets voor de middag werd er een kom soep met een broodje geserveerd. En later kwam er dan nog een broodje rookworst. Ook werden er een drietal drankjes geserveerd. Uiteindelijk was iedereen wel tevreden met de vangst.

Foto's volgen nog

Zondag 17 oktober, ankervissen met meerdere bootjes uit Breskens

Met 21 vissers trokken we naar Breskens. Verdeeld over 6 bootjes (Angel, Discovery, Jean-Henri, Jeti, Mango, Yveda) vaarden we naar onze visplek. Op de eerste visplaats vingen we vooral kleinere vis. Omdat de weersomstandigheden ook niet ideaal bleken, gingen een aantal bootjes naar een andere visplaats. Hier werd er iets minder gevangen, maar wel grotere vissen. Naast de gebruikelijke schar en wijting, werden er ook een paar tongen en zelfs een haaitje gevangen. Op het einde van de dag had iedereen wel voldoende vis. Rond 16 uur waren de bootjes terug binnen in de haven. De meeste vissers gingen nog snel een frietje of een gevangen vis eten. Rond 17 uur ving de terugreis aan.

Foto's

Updates december

 • 1 december
  • Statistiek van de website bijgewerkt
  • Getijden november verwijderd
  • Updates oktober verwijderd
  • Kalenderers voor op de desktop op de fotopagina : december

Updates november

 • 28 november
 • 27 november
  • kort verslag toegevoegd van de vistrip van zaterdag 20 november
  • Statistiek van de website bijgewerkt
  • gisteren is José van der Steen overleden. Ze was de echtgenote van Jacques Ritico (voormalige viswinkel JR-tackle in Breskens, clublid en sponsor)
 • 18 november
  • De vistrip van zaterdag 20 november gaat door ! Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus last-minute kunnen nog altijd mee.
 • 1 november

Mijlpalen

 • 3 maart 2020 : deze maand mocht onze website de 275.000ste bezoeker ontvangenenn
 • 1 maart 2020 : Onze website bestaat 20 jaar !
 • 4 februari 2019 : Onze vissersclub bestaat 30 jaar.
 • 5 september 2017 : deze maand mocht onze website de 250.000ste bezoeker ontvangen
 • september 2015 : deze maand mocht onze website de 225.000ste bezoeker ontvangen
 • 24 februari 2014 : Vandaag mocht onze website de 200.000ste bezoeker ontvangen
 • 1 februari 2014 : Onze vissersclub bestaat 25 jaar.
 • 28 oktober 2012 Vandaag mocht onze website de 175.000ste bezoeker ontvangen
 • 22 mei 2011 : Vandaag mocht onze website de 150.000ste bezoeker ontvangen
 • 1 maart 2010 : Onze website bestaat 10 jaar !
 • 18 februari 2010 : De foto van Alfonso met een kabeljauw van 92 cm (vistrip 19 december 2009) stond in het tijdschrift "Zeehengelsport".
  Klik hier voor het artikel
 • 31 januari 2010 : Vandaag mocht onze website de 125.000ste bezoeker ontvangen
 • 1 februari 2009 : Onze vissersclub bestaat 20 jaar.
 • 21 oktober 2008 : Vandaag mocht onze website de 100.000ste bezoeker ontvangen
 • 18 april 2007 : Vandaag mocht onze website de 75.000ste bezoeker ontvangen
 • In het april-nummer van "Zeehengelsport" werd onze club voorgesteld. Klik hier voor het artikel
 • 25 oktober 2005 : Vandaag mocht onze website de 50.000ste bezoeker ontvangen

2 0 2 1

Zaterdag 20 november, ankervissen met de ZeeArend 1 & ZeeArend 3. We hadden beide boten van de ZeeArend afgehuurd volgens een all-in formule. In de sluis kregen we al een kop koffie met een koek en dan vaarden we richting onze eerste visstek. Er kwam wel veel vis boven, maar helaas waren de meesten onder de maat. Dus werd er naar een andere visstek gevaren. Hier zaten minder vissen, maar de meesten waren wel aan de maat. Iets voor de middag werd er een kom soep met een broodje geserveerd. En later kwam er dan nog een broodje rookworst. Ook werden er een drietal drankjes geserveerd. Uiteindelijk was iedereen wel tevreden met de vangst.

Foto's volgen nog

Zondag 17 oktober, ankervissen met meerdere bootjes uit Breskens. Met 21 vissers trokken we naar Breskens. Verdeeld over 6 bootjes (Angel, Discovery, Jean-Henri, Jeti, Mango, Yveda) vaarden we naar onze visplek. Op de eerste visplaats vingen we vooral kleinere vis. Omdat de weersomstandigheden ook niet ideaal bleken, gingen een aantal bootjes naar een andere visplaats. Hier werd er iets minder gevangen, maar wel grotere vissen. Naast de gebruikelijke schar en wijting, werden er ook een paar tongen en zelfs een haaitje gevangen. Op het einde van de dag had iedereen wel voldoende vis. Rond 16 uur waren de bootjes terug binnen in de haven. De meeste vissers gingen nog snel een frietje of een gevangen vis eten. Rond 17 uur ving de terugreis aan.
Foto's
Zondag 1 augustus, makreelvissen met ZeeArend 1 & ZeeArend 3. Tot een week geleden was de makreelvangst nog zeer goed. Helaas was er in de laatse week een storm. De dag voordien was er nog een golfhoogte van meer dan 2 meter. Hierdoor zat de vis zeer verspreid en waren er geen meeuwen te vinden. De hele dag geen meeuwen gezien ... tot bij de terugvaart dicht bij de kust. Hierdoor was de vangst niet zoals gehoopt, maar iedereen had toch vis. Het weer viel ook goed mee, dus iedereen genoot van het zonnetje ondanks de mindere vangst. Maar het had veel slechter kunnen zijn zoals we hoorden van een schipper van een andere rederij. Al bij al toch nog een goed gevoel bij deze vistrip, zeker omdat de vorige vistrip van de club één jaar geleden was.
Na afloop ging 2/3 van de vissers nog binnen in ons nieuw lokaal "De Schakel" voor een drankje maar ook om nog een frietje te eten.
Foto's

2 0 2 0

Dinsdag 21 juli, makreelvissen met de Marion. Na 8 maanden konden we eindelijk nog eens gaan vissen. Om 4.30 uur stond iedereen klaar op de bus te wachten, met mondkapjes op natuurlijk. Ondanks de goede vangstmeldingen, hadden de makrelen vandaag een echte off-day. Nergens meeuwen te zien, dan maar proberen boven enkele wrakjes. Maar ook boven de wrakjes was de vangst maar magertjes. Het was dus een slechte visdag.
Zaterdag 26 januari, Algemene Vergadering : Op de Algemene Vergadering waren slechts 20 vissers aanwezig. Een hele teleurstelling. Onze voorzitter Otwin en bestuurslid Johan voerden het woord en gaven meer uitleg bij het kasverslag en de vistrips die we dit jaar gaan doen. Vanwege de dramatische vangsten op de wrakken gaan we ons meer concentreren op het ankervissen. Het is beter om te vissen op vissoorten die iets minder gewild zijn, dan blijven proberen een vissoort te vangen die er toch niet zit. Verder kijken we ook uit naar andere mogelijkheden zoals forelvissen.
Walter Van Der Heyden nam afscheid van het bestuur. We willen Walter nogmaals danken voor zijn hulp in de voorbije jaren.
Frans Royackers heeft toegestemd om toe te treden tot het bestuur. Aangezien Frans al een paar keer clubkampioen geweest is, kent hij toch wel iets van het vissen ...

2 0 1 9

Zaterdag 30 november. Vanwege de wind van vrijdag met daarmee hoge golven die maar langzaam lager werden, werd beslist om een uurtje later uit te varen. Hierdoor hadden we mooi weer om uit te varen  Eerst was er een tas koffie voor iedereen. Nadat het aas aan boord was, konden we uitvaren. Er werden wat gulletjes gevangen, maar te weinig. Maar de steenbolk was dan weer wel massaal aanwezig. Dus iedereen had vis, alleen niet diegene die we het liefst hadden ... Tussendoor trakteerde Tonie ons een paar keer op frisdrank of een biertje. Ook had Tonie wat snacks voorzien.
Foto's
Zaterdag 16 november, Mosseldag. We mochten 279 gasten ontvangen op onze mosseldag. Spijtig genoeg toch iets minder dan vorig jaar, maar iets meer dan in 2017.
Van vele gasten mochten we horen dat de mosselen heel lekker waren. Dat horen we graag, want dat wil zeggen dat de kans groot is, dat ze volgend jaar terugkomen.
We willen dan ook alle gasten, maar zeker ook iedereen die meegeholpen heeft, bedanken om van de mosseldag weer een succes te maken. BEDANKT !!
Foto's gemaakt tijdens een kalme periode
Zaterdag 9 november, kustvissen Breskens. We zouden met 26 vissers, verdeeld over 8 bootjes, gaan vissen van uit Breskens. Er wordt momenteel goed wijting gevangen. De voorafgaande weersvoorspellingen waren goed. We zouden dus gaan vissen. In de laatste nacht sloeg het weer echter om, de wind nam toe en draaide ook nog naar de ongunstige richting. We waren met de bus nog een 20-tal km van Breskens toen we het telefoontje kregen dat er toch niet gevist zou worden. Vooral de windrichting was problematisch. Met dezelfde windkracht maar uit het zuiden, zouden we zeker gevist hebben. Gezien de goede vangsten was het spijtig dat we niet konden gaan vissen, maar VEILIGHEID gaat steeds voor.
We zagen dat de boten uit Vlissingen (andere kant van de Schelde) wel konden gaan vissen. Enerzijds omdat ze iets groter zijn, maar anderzijds ook doordat de windrichting voor hen wel gunstig was.
Gelukkig komt het niet vaak voor dat we moeten terugkeren, maar zo af en toe ... maar het blijft vervelend 
Zaterdag 12 oktober, ankervissen all-in Vlissingen. We gingen met 2 boten, de ZeeArend 1 en ZeeArend 2, van uit Vlissingen vissen. Het was de eerste keer dat we met beide boten gingen vissen met de All-in formule. In de sluis kregen we al een koffie met een koek. Na een klein uurtje varen waren we op de plaats waar we gingen vissen. De schar was weer van de partij, met regelmatig 2 of 3 scharren tegelijk. Iets voor de middag kwam er dan een tas tomatensoep met een broodje. In de loop van de namiddag volgde dan nog een broodje rookworst. Tussendoor werd ook nog een paar keren een biertje of frisdrank aangeboden. Dus zowel eten en drinken inbegrepen EN ook nog voldoende vis. Deze formule sloeg wel aan bij de aanwezige vissers, dus zeker voor herhaling vatbaar. Er werden ook nog 3 tongen en een haaitje gevangen. Voor de rest vooral schar en af en toe een (ondermaatse) wijting. Er werden dus toch al wat punten voor het clubkampioenschap uitgedeeld. Het enige minpuntje, het weer. Bijna de hele dag was er wat neerslag. Niet echt regenbuien, maar als je er een hele dag in staat wordt toch alles nat.
Foto's
Zaterdag 5 oktober, clubfeest. Er waren 46 mensen aanwezig op ons clubfeest. We hopen volgend jaar toch weer wat meer mensen aanwezig zullen zijn. Eerst was er een warm- en koud buffet. Later in de avond volgde nog het dessert, een lekker stukje ijstaart met slagroom. Daarna volgde nog de trekking van onze tombola en de uitreiking van het clubkampioenschap
Foto's
Zaterdag 31 augustus, kustvissen Breskens. We gingen met 4 bootjes (Discovery, Jordy, Yves en Jean-Henri) vissen van uit Breskens
Geen foto's gemaakt
Zaterdag 10 augustus, vis-rook-happening. De vis-rook-happening was weer een succes. We rookten 5 tonnen (240 kg) makreel en 1 ton (80 kg) paling. Makreel hadden we iets te veel en paling te weinig ... Het probleem is dat vele mensen ofwel te laat ofwel niet op voorhand bestellen en dan is het moeilijk in te schatten hoeveel paling je kan verkopen ... Vrijdag tijdens de voorbereiding kregen we veel regen over ons heen. Zaterdag bleef het droog, maar stond er veel wind waardoor het inpakpapier en alle papierwerk regelmatig ging vliegen. Maar uiteindelijk is toch alles goed gekomen. We hebben goed verkocht, dus dat is goed voor de kas. We hebben van verschillende klanten alweer te horen gekregen dat de paling en makreel ZEER LEKKER was, dus daar zijn we ook zeer tevreden mee. Tevreden klanten, tevreden met de verkoop, ... zo hebben we het graag.
Foto's
Zaterdag 20 juli, makreelvissen met de Maatje Adriana. Na enkele maanden droogte en warm weer en goede vangsten op makreel de laatste tijd, was het onze beurt om op makreel te gaan vissen. Maar we hadden pech dat dit weekend er een regenfront over de noordzee trok. Kort na uitvaren kregen we een stortbeu over ons. Er stond ook wel wat wind, maar dat viel uiteindelijk toch wel mee. Het water kwam deze keer vooral van uit de lucht. Helaas heeft deze weersverandering ook een slechte invloed op de vangst en kunnen we de vangst niet anders dan slecht te noemen. En dat in een jaar waar de makreelvangst echt zeer goed is. Waarom moest deze weersverandering net op deze dag komen ??
Foto's
Zondag 23 juni, barbecue. Het was perfect barbecueweer, net onder de 30°. Misschien was het iets te warm, zeker voor de mensen die het vlees moesten bakken. We hadden dit jaar 96 gasten. Voor zover we gehoord hebben, waren ze allemaal tevreden over het eten. Dus wat ons betreft was het een zeer geslaagde activiteit. Er was ook een opendeurdag in het asielcentrum in dezelfde straat en dat leverde wel wat parkeerproblemen op. Maar door het mooie weer kwamen ook vele mensen uit de buurt met de fiets, dus viel het parkeerprobleem uiteindelijk toch wel mee.
Foto's
Zaterdag 15 juni, ons bestuurslid Johan Wouters ontving een koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Weert omwille van zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij diverse verenigingen. Johan is, met deze onderscheiding, benoemt tot lid in de Orde van Oranje-Nassau
Verslag
Zaterdag 30 maart, wrakvissen met de Marion. Prachtig weer, geen wind, geen golven, af en toe het zonnetje ... wat wil je nog meer ? Gul ... spijtig genoeg zaten die ook niet bij IJmuiden, zelfs steenbolk zat er niet. We hoopten door iets noordelijkers te gaan, we misschien meer gul zouden vangen, maar dat bleek ijdele hoop te zijn.
Foto's
Zaterdag 16 februari, wrakvissen met de Maatje Adriana. Het is lang geleden dat we nog eens met 37 vissers waren op de Maatje Adriana. Het weer was goed. De wrakken waren er ook, want het is lang geleden dat we nog zo veel onderlijnen kwijtgespeeld zijn aan het wrak. Alleen de vis, waar was die ?? Niet enkel de gul was niet aanwezig, zelfs de steenbolk was er niet meer ... We hoorden dat op de kleine bootjes die op de wrakken gingen, ook zeer weinig gevangen werd. Helaas dus een vistrip om zeer snel te vergeten.
Zaterdag 26 januari, Algemene Vergadering : Op de Algemene Vergadering waren 36 vissers aanwezig. Onze voorzitter Otwin en kassier Bert voerden het woord en gaven meer uitleg bij het kasverslag en de vistrips die we dit jaar gaan doen. Zo werden er enkele nieuwigheden aangekondigd. We gaan nogmaals met de Marion van uit IJmuiden vissen, in de hoop dat er iets noordelijkers meer gul te vangen is. Ook gaan we met 2 kleine boten (elk 11 vissers) ankervissen van uit Vlissingen onder een all-in formule (bus, boot, aas, enkele hapjes en drankjes).
Foto's